Workshops

De doorlopende cursus “Beeldend werken met vilt” is bedoeld voor mensen die experimenteel en vrij met het vervilten van wol willen werken. Tijdens deze bijeenkomsten is het mogelijk ...


Cursus “Beeldend werken met vilt”

De doorlopende cursus “Beeldend werken met vilt” is bedoeld voor mensen die experimenteel en vrij met het vervilten van wol willen werken. Tijdens deze bijeenkomsten is het mogelijk te werken naar eigen idee en interesse. Je kunt allerlei vilttechnieken uitproberen.  Ook is er volop ruimte om te werken aan grote werkstukken ( wandobjecten, kleding uit een stuk enz.) Verder kun je werken met verschillende materialen rondom vilten en aanverwante technieken. Hierbij valt te denken aan het verven van wol en stoffen, foto’s drukken op stof enz. Naast het leren van technieken en het experimenteren met materialen is er ook aandacht voor het beeldende en inhoudelijke aspect in je werk. 

Bij het aanleren van allerlei verschillende technieken op het gebied van het verwerken van wol tot een viltwerkstuk, zijn we vaak gericht op de ambachtelijke actie. Het is namelijk interessant en uitdagend om een nieuwe techniek aan te leren. Nadat we deze bewuste techniek hebben aangeleerd gaan we weer op zoek naar een nieuwe techniek.

Je kunt het ook omkeren. Een bepaalde vorm of structuur die je ziet, bijvoorbeeld in de natuur , vind je boeiend. Je zou deze vorm of structuur graag weer willen geven in een “beeldend” werk en gaat op zoek naar manieren hoe je dit zou kunnen doen. Soms heb je hierover wel een bepaald idee, maar weet je niet precies hoe je dit beeldend kunt verwerken.  Dan is het waardevol te kunnen putten uit al die aangeleerde verschillende technieken. De technieken zijn dan het hulpmiddel om een “beeld” of “sfeer” uit te drukken. “


Werktijden: van 10.00 uur - 16.00 uur
Kosten: 250,00 (voor vijf bijeenkomsten)
De cursuskosten zijn exclusief materiaal. Dit kun je zelf meenemen of ter plekke aanschaffen.


Data najaar/winter 2017/2018

Woensdaggroep: 13 september, 11 oktober, 8 november, 6 december, 17 januari

Zaterdaggroep 1: 16 september, 14 oktober, 11 november, 9 december, 20 januari

Zaterdaggroep 2: 23 september, 21 oktober, 18 november, 16 december, 27 januari

In februari 2018 starten weer nieuwe groepen. 

Geef je tijdig op als je mee wilt doen! Gemiddeld komen er in alle groepen samen vijf plekken vrij voor nieuwe cursisten.


Workshops

De workshops die ik geef zijn doelgericht op het leren van iets “nieuws”. Zoals kennismaken met nieuwe materialen, vaardigheden opdoen, nieuwe technieken leren etc. Daarnaast bied ik ook workshops aan waarbij het beeldende aspect centraal staat en het mogelijk is te werken vanuit bijvoorbeeld een thema.

Natuurstukken (vrijdag 2 en zaterdag 3 februari 2018)

Ben je ook zo geboeid door de prachtige kleuren en wonderbaarlijke structuren die je tegenkomt in de natuur, dan is deze workshop waarschijnlijk een uitdaging voor je.  Tijdens deze dagen kijken we zeer gericht naar de vorm en opbouw van structuren en kleuren van "natuurstukken" uit het bos zoals schors en mos. Je leert vervolgens hoe je via het stapelen van lagen wol en vezels (gelaagdheid), vouwen, afbinden en snijden deze structuren weer kunt geven in een stevig stuk vilt. Je gaat naar huis met een prachtig, uniek, door de natuur geïnspireerd (wand)object.

Kosten: € 150,00 (exclusief materiaal, richtlijn € 60,00)

Driedimensionale structuren in vilt (vrijdag 2 en zaterdag 3 maart 2018)

Tijdens deze tweedaagse workshop leer je hoe je structuren en ruimtelijke vormen in vilt kunt maken. Beeldend ontstaat een herhaling en ritme van vormen zoals  holle vormen, lamelvormen, wafelvormen of schubachtige vormen. Na het maken van verschillende proefjes is er gelegenheid om één van de technieken verder uit te werken tot een wandkleed of object naar keuze.
Door te blijven experimenteren met deze structuren ontstaan weer nieuwe vormen. De zogenaamde "tussen-muurtjes" (eerste twee foto's) zijn mijn laatste ontdekking. Wie de workshop driedimensionale structuren al eens gevolgd heeft en zich verder wil verdiepen in de "tussen-muurtjes" techniek is ook van harte welkom om deze twee dagen mee te komen doen.

Kosten: € 150,00 (exclusief materiaal werkstuk, richtlijn € 70,00)


Algemene informatie:

* De dagworkshops beginnen om 10.00 uur en eindigen rond 16.30 uur
* Er wordt gezorgd voor koffie, thee met lekkernijen. Graag zelf een lunchpakketje meenemen
* Rond 12.30 uur houden we pauze waarin je even kunt eten en ontspannen
* De kosten van de workshop zijn exclusief materiaal voor de werkstukken (tenzij anders vermeld). Materiaal kun je ter plekke aanschaffen of zelf meenemen
* Groepen van minimaal 4  personen kunnen zich ook aanmelden voor een workshop naar keuze en een dag in overleg
* Na aanmelding krijg je alle informatie betreffende de workshop of cursus thuis gestuurd


Linda Dezijn viltkunstenaar
Langeslag 9
8181GN Heerde
T 06 46179667
www.lindadezijn.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.