Over Linda

Het lesgeven, doorgeven en delen van kennis, is een wezenlijk onderdeel van mij. Na jarenlang voor de klas te hebben gestaan heb ik besloten het onderwijs te verlaten en sinds 2005 werk ik in mijn eigen atelier.

Als docent vind ik het belangrijk dat de kwaliteit van mijn lessen voorop staat. Maar vooral ben ik een gedreven docent die met veel plezier en enthousiasme ‘mijn’ leerlingen coacht en inspireert!

In mijn atelier werk ik aan mijn eigen creaties en geef ik zelf workshops en cursussen. 

Veel inspiratie haal ik uit de natuur. De boeiende en complexe vormen die ik dagelijks zie tijdens mijn wandelingen in het bos zijn vaak (onbewust) de start voor het maken van nieuw werk. Ik begin “gewoon” ergens mee. Leg kleuren en materialen neer. Er ontstaat “beeld”.

Door het proces van het vrije creëren ontwikkelt mijn object zich tot een werkstuk waarin een deel over mijzelf is te zien. Ik “lees” mijn beeld, “speel” en “beweeg” ermee en volg wat ik ontdek. Ik werk vanuit mijn emotie waarbij van alles mogelijk is. Hiervoor is de nodige ruimte te creëren voor mij heel belangrijk. Tijdens mijn werk is niets fout en geef ik het creatieve proces vooral de regie waardoor er mogelijkheden blijven voor verandering en beweging in mijn werk.

Als ik creëer ervaar ik mijn passie, mijn vuur en mijn gedrevenheid. Mijn “onbewust-zijn” verandert in Bewustwording. Een onuitputtelijke bron. Totaal in verbinding met mijzelf. Dit is vrijheid voor mij!