Over Linda

Linda Dezijn
Creatief coach, Vedic Art Teacher en Kunstenaar

Over Linda
Sinds 2004 werk ik als kunstenaar. Met mijn onderwijsachtergrond heb ik in die beginjaren mij gespecialiseerd in vilttechnieken en heb ik vele cursisten les gegeven in de viltkunst.
Als kunstenaar ontwikkelde ik mij door. Mijn interesse voor beeldende kunst vanuit een holistische benadering groeide. Ik heb mij verder geschoold tot Holistisch Kunstzinnig Coach waarbij ook het schilderen steeds meer op mijn pad kwam. Naast de viltcursussen zoals de cursus Kunstzinnig werken vanuit de beeldelementen geef ik schildercursussen waarbij het intuïtief schilderen vooral uitgangspunt is. Sinds 2021 ben ik ook Vedic Art Teacher.
Als docent vind ik het belangrijk dat de kwaliteit van mijn lessen voorop staat. Maar vooral ben ik een gedreven docent die met veel plezier en enthousiasme ‘mijn’ cursisten coach en inspireer! Leven is een creatief proces. Creativiteit en kunstzinnig werken reflecteert hoe je in het leven staat, hoe je omgaat met vragen, hoe je je eigen keuzes maakt en zelf verantwoording neemt voor jouw proces. Via creatief werken heb je de mogelijkheid je te ontwikkelen tot een meer authentiek en autonoom mens.

 

BVD 0571

                                                                                                        

Creatief coach
Als creatief en kunstzinnig coach bied ik beeldende workshops en cursussen. Daarbij is het mijn taak jou allerlei ontdekkingen te laten doen. Ik zal je niet vertellen hoe het hoort, maar jou begeleiden in het vinden van jouw eigen manier om jouw beeld weer te geven. Daarbij laat ik je spelen, experimenteren, risico’s nemen, je opnieuw laten kijken, je intuïtie volgen.
Mijn cursussen zijn voor iedereen geschikt. Of je nu veel of weinig ervaring hebt in het beeldend werken. Vrijheid, ruimte en plezier ervaren in het beeldend werken staan voorop. Daarbij vraag ik bereidheid tot experimenteren en onderzoek in jouw eigen beeldende werk. We kijken voorbij mooi of lelijk, oordelen en verwachtingen van anderen. Niets ligt nog vast en het resultaat doet er niet toe. Creativiteit gaat over beweging. Wanneer je mee kunt gaan in deze stroom kom je tot origineel en authentiek werk.
In mijn atelier kun je allerlei beeldende technieken leren zoals: verftechnieken, schilderen, batikken, vilten, zijde schilderen, druktechnieken.

Kunstenaar
Door het proces van het vrije creëren ontwikkelt mijn beeld zich tot een werkstuk waarin een deel van mijzelf is te zien. Ik “lees” mijn beeld, “speel” en “beweeg” ermee en volg wat ik ontdek. Ik werk vanuit mijn emotie waarbij van alles mogelijk is. Hiervoor is de nodige ruimte te creëren voor mij heel belangrijk. Tijdens mijn werk is niets goed of fout en geef ik het creatieve proces vooral de regie waardoor er mogelijkheden blijven voor verandering en beweging in mijn werk.
Wanneer ik creëer ervaar ik mijn passie, mijn vuur en mijn gedrevenheid. Mijn “onbewust-zijn” verandert in Bewustwording. Een onuitputtelijke bron. Totaal in verbinding met mijzelf. Dit is vrijheid voor mij!