Workshops & cursussen

Ik bied zowel workshops als cursussen aan op het gebied van vilttechnieken, schilderen en beeldende vorming.

Jaarcursus “Vrij werken met vilt” 2022/2023

De doorlopende cursus “Vrij werken met vilt” is bedoeld voor mensen die allerlei technieken willen uitproberen met het vervilten van wol en aanverwante technieken. Tijdens deze bijeenkomsten is het mogelijk te werken naar eigen idee en interesse. Je kunt allerlei vilttechnieken uitproberen en proefjes maken. Ook is er volop ruimte om te werken aan grotere werkstukken (wandkleden, objecten, kleding uit een stuk enz.) Verder kun je werken met verschillende materialen rondom vilten en aanverwante technieken. Hierbij valt te denken aan het verven van wol, zijde schilderen, foto’s drukken op stof enz. De cursus is zowel geschikt voor beginners als voor gevorderden.

Werktijden: van 10.00 uur - 16.00 uur
Kosten: €  540,00 

Data:
woensdaggroep : 21 september, 19 oktober, 16 november,  14 december, 25 januari, 22 februari, 29 maart, 26 april (volgeboekt!)
zaterdaggroep 1: 17 september, 15 oktober, 12 november, 10 december, 21 januari, 18 februari, 25 maart, 22 april (volgeboekt!)

 DSC02335

 

 


 

"Het doel van de kunst is niet het uiterlijk van de dingen weer te geven, maar het innerlijk, want dit is de echte werkelijkheid"

Aristoteles 

Kunstzinnig werken vanuit de beeldelementen 2022/2023

Een kunstzinnig werk bestaat uit een combinatie van technische vaardigheid enerzijds en een innerlijke betrokkenheid anderzijds. Zonder de verbinding met je emotie kan jouw werkstuk technische perfect zijn, maar ook leeg en dood. Om te zorgen dat jouw kunstzinnigheid niet opdroogt is het nodig om ook uitdrukking te geven aan jouw innerlijke belevingswereld.

In deze vilt cursus leer je jouw kunstzinnigheid verder te ontwikkelen. Dit doen we met behulp van de beeldelementen en door het doorlopen van het kunstzinnige proces: Experimenteren, Observeren, Verbaliseren, Accepteren, Transformeren, Intergreren en Exposeren.

Tijdens de cursus werken we thematisch. Vanuit een thema bekijken we spelenderwijs hoe we onszelf verhouden/zien ten opzichte hiervan. Vanuit deze bewustwording zetten we beeldelementen (kleur, energie, vorm, lijn, structuur, diepte, compositie enz.)  in die ons helpen om het thema zo duidelijk mogelijk vorm te kunnen gaan geven. Daarbij worden diverse technieken  ingezet om tot een kunstzinnig beeld te komen. We werken twee lessen aan een thema.

Iedere les (per blok) starten we met een intro rondom bewustwording van het thema waarbij prikkelende opdrachten helpen om uit onze zogenaamde comfortzone te stappen. We ontdekken dat wanneer we bijvoorbeeld risico nemen en controle en voorspelbaarheid loslaten er ruimte komt voor nieuwe inzichten die jou kunnen helpen een authentiek kunstzinnig beeld te maken. Hierbij is het proces leidend! Je zal merken dat je veel kwaliteiten hebt en dat je gaat stromen en met veel plezier kunt genieten van het ontwikkelen van jouw creativiteit. 

Niets is goed of fout! Door open te staan voor dat wat ontstaat leer je in vrijheid en zonder oordeel (ruimte makend) naar jezelf jouw kunstzinnige proces te ontwikkelen. Dit doen we met Hoofd, Hart en Handen!

Werktijden: 10.00 uur - 16.00 uur
Kosten: € 600,00 (8 lessen)

Data:
zaterdaggroep: 24 september, 22 oktober, 19 november, 17 december, 28 januari, 25 februari,1 april, 29 april (volgeboekt!)

workshopexpositie061 

   Licht

   Vanuit het hart schijnt een licht van goud                           
   dwars door het donkere schild

   Helder, sprankelend en fonkelend
   kan het licht niet zonder het donker

   Van binnen licht
   van buiten donker
   Mijn hart leeft!

 

 

 

 

Basiscursus Vedic Art, najaar 2022

Tijdens de basiscursus maak je voor het eerst kennis met de 17 stappen van Vedic Art. Deze principes zijn afkomstig uit de Vedische filosofie, de basis van Vedic Art. Aan de hand van de 17 principes ga je zelf aan de slag met het schilderen op doek. Eén voor één leer je over de principes en krijg je voorstellen om te schilderen. Vedic Art leert je niet hoe je technisch moet schilderen, maar hoe je jouw creativiteit kunt laten stromen. Via inspirerende schildervoorstellen stem je je af op jezelf en al schilderend komen bewustzijn en creativiteit in beweging. Een kleurrijke reis die niet over presenteren gaat maar over het ervaren van vrijheid, ruimte om te experimenteren en plezier ervaren in het schilderen. Het volgen van een Vedic Art cursus is een heerlijke creatieve en ontspannen vakantie voor jezelf!
De lessen zijn (bijna) wekelijks, afwisselend op vrijdag en zaterdag. Alle dagen starten om 10.00 uur. Er kan geschilderd worden tot 17.00 uur.

Data: 1 oktober, 8 oktober, 14 oktober, 29 oktober, 5 november, 11 november, 19 november (volgeboekt!)
Kosten: € 370,00 (exclusief schildermaterialen, je maakt gebruik van je eigen verf, penselen, doeken en papier)

 Intuïtief schilderen: Een dag spelen geeft vrijheid! (vrijdag 7 oktober 2022)

Een creatieve ontdekkingstocht met kleuren, lijnen en vormen. Ik neem je deze dag mee op een reis waarin we perfectie loslaten en afdalen naar ons hart. We gaan spelen met verschillende inkten op papier en experimenteren hierbij met was, zout, alcohol  en vloeimiddelen. Op deze wijze ontstaan prachtige luchten, vergezichten en landschappen. Een dag waarin plezier maken, door te spelen met de materialen, centraal staat. Niets ligt nog vast en het resultaat doet er nog niet toe wanneer je start vanuit het experiment. De opdrachten die ik vervolgens geef zullen jouw creativiteit verder aanwakkeren en je zal merken dat je tot verrassende resultaten komt.
De werkstukken kun je deze dag inlijsten met passe-partouts.

Kosten: € 90,00 (inclusief alle materialen, inkt, verf, papier)

   

 

Basiscursus Vedic Art (dinsadag 22 november tot en met zaterdag 26 november 2022)

Tijdens de basiscursus maak je voor het eerst kennis met de 17 stappen van Vedic Art. Deze principes zijn afkomstig uit de Vedische filosofie, de basis van Vedic Art. Aan de hand van de 17 principes ga je zelf aan de slag met het schilderen op doek. Eén voor één leer je over de principes en krijg je voorstellen om te schilderen. Vedic Art leert je niet hoe je technisch moet schilderen, maar hoe je jouw creativiteit kunt laten stromen. Via inspirerende schildervoorstellen stem je je af op jezelf en al schilderend komen bewustzijn en creativiteit in beweging. Een kleurrijke reis die niet over presteren gaat maar over het ervaren van vrijheid, ruimte om te experimenteren en plezier ervaren in het schilderen. Het volgen van een Vedic Art cursus is een heerlijke creatieve en ontspannen week voor jezelf!

Kosten 5-daagse cursus: € 300,00 (exclusief schildermaterialen, je maakt gebruik van je eigen verf, penselen, doeken en papier)

DSC03134

 

20220206 123114

 

 

 

 


Algemene informatie:

* De workshops beginnen om 10.00 uur en eindigen rond 16.00 uur
* Er wordt gezorgd voor koffie, thee met lekkernijen. Graag zelf een lunchpakketje meenemen
* Rond 12.30 uur houden we pauze waarin je even kunt eten en ontspannen
* De kosten van de workshop zijn exclusief materiaal voor de werkstukken (tenzij anders vermeld). Materiaal kun je ter plekke aanschaffen of zelf meenemen
* Groepen van minimaal 5  personen kunnen zich ook aanmelden voor een workshop naar keuze en een dag in overleg
* Na aanmelding krijg je de factuur met informatie toegestuurd per mail. Na overmaking van de deelname kosten is je plek gereserveerd.


Linda Dezijn viltkunstenaar
Keizerstraat 5
8167 NE Oene
T 06 46179667
www.lindadezijn.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.