Workshops

De doorlopende cursus “Beeldend werken met vilt” is bedoeld voor mensen die experimenteel en vrij met het vervilten van wol willen werken. 

Cursus “Vrij werken met vilt”

De doorlopende cursus “Vrij werken met vilt” is bedoeld voor mensen die allerlei technieken willen uitproberen met het vervilten van wol en aanverwante technieken. Tijdens deze bijeenkomsten is het mogelijk te werken naar eigen idee en interesse. Je kunt allerlei vilttechnieken uitproberen en proefjes maken. Ook is er volop ruimte om te werken aan grotere werkstukken (wandkleden, objecten, kleding uit een stuk enz.) Verder kun je werken met verschillende materialen rondom vilten en aanverwante technieken. Hierbij valt te denken aan het verven van wol, zijdeschilderen, foto’s drukken op stof enz. De cursus is zowel geschikt voor beginners als voor gevorderden.

Werktijden: van 10.00 uur - 16.00 uur
Kosten: 265,00 (voor vijf bijeenkomsten) exclusief materiaal

Data voorjaar 2019
Vrijdaggroep: 22 februari, 29 maart, 3 mei, 24 mei, 28 juni (volgeboekt)
Zaterdaggroep: 23 februari, 30 maart, 4 mei, 25 mei, 29 juni (volgeboekt)

 

"Het doel van de kunst is niet het uiterlijk van de dingen weer te geven, maar het innerlijk, want dit is de echte werkelijkheid"

Aristoteles

Nieuwe cursus: "Kunstzinnig werken vanuit de beeldelementen"

Een kunstzinnig werk bestaat uit een combinatie van technische vaardigheid enerzijds en een innerlijke betrokkenheid anderzijds. Zonder de verbinding met je emotie kan jouw werkstuk technisch perfect zijn, maar ook leeg en dood. Om te zorgen dat jouw kunstzinnigheid niet opdroogt is het nodig om ook uitdrukking te geven aan jouw innerlijke belevingswereld.

In deze cursus leer je jouw kunstzinnigheid te ontwikkelen. Dit doen we met behulp van de beeldelementen: energie, toon, kleur, lijn, vorm, ritme, textuur, compositie, diepte. Door middel van de beeldelementen leer je jouw innerlijke beleving weer te geven. De technische vaardigheden en kennis van vilt gebruik je om tot een kunstzinnig beeld te komen.

Tijdens de lessen zullen we veel experimenteren om de beeldelementen eigen te maken. We gebruiken hierbij allerlei materialen: verf, kleurpotloden, pastels, wol, zijde, schetsboek enz. Het experimenteren is heel belangrijk. Je leert hierdoor uit je innerlijke energie te werken en "te spelen" met materialen. Door "ontdekkend" bezig te zijn kun je opgelegde grenzen loslaten en het onverwachte toelaten. Uiteindelijke werken we steeds toe naar een kunstzinnig werk van vilt of aanverwante techniek.

Niets is goed of fout! Door open te staan voor dat wat ontstaat leer je in vrijheid en zonder oordeel (ruimte makend) naar jezelf jouw kunstzinnige proces te ontwikkelen. Dit doen we met Hoofd, Hart en Handen!

Werktijden: 10.00 uur tot 16.30 uur
Kosten: € 650,00 (10 lessen) exclusief materiaal

Data 2018 / 2019: woensdaggroep: 5 september, 26 september, 24 oktober, 28 november, 16 januari, 13 februari, 20 maart, 17 april, 15 mei, 5 juni 
Data 2018/2019: zaterdaggroep: 22 september, 29 september, 27 oktober, 1 december, 19 januari, 16 februari, 23 maart, 20 april, 18 mei, 8 juni

Vanaf september 2019 starten weer nieuwe groepen!

workshopexpositie061 

   Licht

   Vanuit het hart schijnt een licht van goud                           
   dwars door het donkere schild

   Helder, sprankelend en fonkelend
   kan het licht niet zonder het donker

   Van binnen licht
   van buiten donker
   Mijn hart leeft!

 

 

 


Workshops

De workshops die ik geef zijn doelgericht op het leren van iets “nieuws”. Zoals kennismaken met nieuwe materialen, vaardigheden opdoen, nieuwe technieken leren etc. Daarnaast bied ik ook workshops aan waarbij het beeldende aspect centraal staat en het mogelijk is te werken vanuit bijvoorbeeld een thema.

Natuurstukken (vrijdag 1 en zaterdag 2 februari 2019)

Ben je ook zo geboeid door de prachtige kleuren en wonderbaarlijke structuren die je tegenkomt in de natuur, dan is deze workshop waarschijnlijk een uitdaging voor je.  Tijdens deze dagen kijken we zeer gericht naar de vorm en opbouw van structuren en kleuren van "natuurstukken" uit het bos zoals schors en mos. Je leert vervolgens hoe je via het stapelen van lagen wol en vezels (gelaagdheid), vouwen, afbinden en snijden deze structuren weer kunt geven in een stevig stuk vilt. Je gaat naar huis met een prachtig, uniek, door de natuur geïnspireerd (wand)object.

Kosten: € 155,00 (exclusief materiaal, richtlijn € 60,00)

Driedimensionale structuren in vilt (vrijdag 1 en zaterdag 2 maart 2019) volgeboekt!

Tijdens deze tweedaagse workshop leer je hoe je structuren en ruimtelijke vormen in vilt kunt maken. Beeldend ontstaat een herhaling en ritme van vormen zoals  holle vormen, lamelvormen, wafelvormen of schubachtige vormen. Na het maken van verschillende proefjes is er gelegenheid om één van de technieken verder uit te werken tot een wandkleed of object naar keuze.
Door te blijven experimenteren met deze structuren ontstaan weer nieuwe vormen. De zogenaamde "tussen-muurtjes" (eerste twee foto's) zijn mijn laatste ontdekking. Wie de workshop driedimensionale structuren al eens gevolgd heeft en zich verder wil verdiepen in de "tussen-muurtjes" techniek is ook van harte welkom om deze twee dagen mee te komen doen.

Kosten: € 155,00 (exclusief materiaal werkstuk, richtlijn € 70,00) 

 

Vakantiecursus 2019 (dinsdag 30 juli tot en met vrijdag 2 augustus) nog 2 plekken vrij!

Vier dagen naar eigen interesse vrij werken met vilt. Tijdens deze mini-vakantie is het mogelijk van alles uit te proberen rondom vilten en aanverwante technieken. Hierbij valt te denken aan het verven van wol en zijde, foto's drukken op stof, etsen in fluweel, driedimensionale structuren in vilt, vachtvilten, verticaal vilt enz. enz. De vakantiecursus geeft je de gelegenheid om op je eigen niveau met het prachtige ambacht en de kunstvorm van vilten te werken.De vakantiecursus is geschikt voor beginnende vilters tot en met de ervaren rotten in het vak.

Kosten: € 275,00 (exclusief materiaal, deze kun je zelf meenemen of bij mij aanschaffen).

In Heerde en omgeving zijn diverse overnachtingsmogelijkheden. Indien gewenst kan ik je de contactgegevens van lokale B&B 's (welke door vorige cursisten zijn aanbevolen) doorgeven.

 

Algemene informatie:

* De dagworkshops beginnen om 10.00 uur en eindigen rond 16.30 uur
* Er wordt gezorgd voor koffie, thee met lekkernijen. Graag zelf een lunchpakketje meenemen
* Rond 12.30 uur houden we pauze waarin je even kunt eten en ontspannen
* De kosten van de workshop zijn exclusief materiaal voor de werkstukken (tenzij anders vermeld). Materiaal kun je ter plekke aanschaffen of zelf meenemen
* Groepen van minimaal 4  personen kunnen zich ook aanmelden voor een workshop naar keuze en een dag in overleg
* Na aanmelding krijg je alle informatie betreffende de workshop of cursus thuis gestuurd


Linda Dezijn viltkunstenaar
Langeslag 9
8181GN Heerde
T 06 46179667
www.lindadezijn.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.